Werkwijze

Werkwijze Zeilmakerij Haarlemmermeer

Gesprek op de zeilmakerij
Gezamenlijk bespreken we alle opties en mogelijkheden en vormgeving. Dit is een belangrijke aspect om de boot een mooiere vormgeving te geven daarnaast de bevestigingen en kleurmateriaal etc. Er is heel veel mogelijk.

Inmeten
Het inmeten van de boot naar gelang de grote gebeurt in de hal of aan de aanlegsteiger of voor de deur door middel van een getekende schets of een cad tekening wordt er een visualisatie van de kap of dekzeil gemaakt.

Frame
is er een frame nodig dan, maken wij deze uit rvs of aluminium naar gelang de grote van de kap gebruiken wij 22mm of 25 mm.

Meten / mallen
Met behulp van folie, vervaardigen wij het patroon van de kap met alle benodigde openingen en coupnaden (inturnal camber).

Aftekenen- snijden 
Na het mallen wordt deze uitgewerkt en opgetekend op het doek rekening houdend met schering en inslag daarna wordt deze uitgeknipt of gesneden uit het doek

Stikken
Met de hulp van onze breedarm naaimachine, zijn alle delen vervolgens aan elkaar gestikt. We maken gebruik van polyesterkatoendraad het polyster is voor de sterkte en het katoen voor het zwellen van het gaatje wat de machine maakt waardoor het geheel na een goede regenbui dicht gaat zitten en de kap waterdicht maakt.

Afmonteren
Tenax, tournicet, drukknop, minax, deze bevestigingen zijn standaard bij uw oude kap deze zullen weer gebruikt worden in de nieuwe situatie, deze worden op de boot gemonteerd.

Onze gegevens

Zeilmakerij Haarlemmermeer
Schipholdijk 253
1438 AC Oude Meer

T: 06-53 93 18 19
E: adejalle@xs4all.nl

Contact

Neem contact met ons op: